Източник: svobodnaevropa.bgОтиващият си председател на Европейския съвет Доналд Туск призова британските

...
Източник: svobodnaevropa.bgОтиващият си председател на Европейския съвет Доналд Туск призова британските
Коментари Харесай

Доналд Туск призова британците да не се отказват от борбата за спиране на Брекзит

Източник: svobodnaevropa.bg

Отиващият си ръководител на Европейския съвет Доналд Туск прикани английските жители да не се отхвърлят от битката за прекъсване на Брекзит. По неговите думи напускането на Европейски Съюз от страна на Обединеното кралство е „ същинският завършек на Британската империя “.

„ Британските избори ще се състоят след месец. Могат ли нещата да се извърнат? Единствените думи, които ми хрумват през днешния ден, са елементарни – не се отхвърляйте. В този мач ние добавихме време, към този момент сме в добавеното време, може би даже ще се стигне до дузпи “, сподели Туск в тирада за откриването на образователната година в Колежа на Европа в Брюж. Той също по този начин предизвести, че излизането на Англия от Европейски Съюз ще трансформира страната във „ второкласен състезател “, което съгласно него е мнение, споделяно в страни като Индия, Нова Зеландия, Австралия, Канада и други.

Туск показа, че си дава сметка, че думите му могат да провокират дискусия и призна, че сходно искрено изявление е можело да провокира уволнението му преди няколко месеца.

По време на речта си Туск разяснява и дейностите, които е предприемал по отношение на Русия, до момента в който е изпълнявал длъжността на ръководител на Европейския съвет. Той напомни, че не един път му се е налагало да убеждава страните от Европейски Съюз да запазят единение по въпроса за продължаването на глобите против Москва поради намесата ѝ в Украйна.

„ Русия не е наш стратегически сътрудник, а наш стратегически проблем “, сподели Туск, добавяйки, че задачата на президента Владимир Путин е освен да си върне териториите от някогашния Съветски съюз, само че да отслабва Европейски Съюз, посредством непрекъснати провокации и поддържане на вътрешните разделения.

По думите на някогашния полски министър председател Европа в никакъв случай няма да бъде суверенна без да прибщи напълно Балканите и без Украйна да реализира своята самостоятелност.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР